Dag 8 Terug naar de homepage   Terug in de reis   Vooruit in de reis

Córdoba

Vandaag een bezoek aan de stad waar de grote invloeden van de kaliefs nog goed te merken zijn.

U begint de dag met een rondwandeling door Judería, de Jodenwijk. Via Puerto de Almodovar betreedt u de oude wijk, waar u wordt overladen door een authentieke Joodse sfeer. U bezoekt onder andere de Joodse Synagoge, het gedenkteken van Maimonides (een Joodse geleerde) op het Plaza de Tiberiades en het Plaza de las Bullas, waar u het stierenvechtersmuseum (Museo Taurino) vindt. Ook een bezoek aan het doodlopende steegje Calleja de las Flores is de moeite waard. De steeg is overladen met bloemen en hier heeft u een schitterend uitzicht op de klokkentoren van de Mezquita.

Na de wandeling bezoekt u de Mezquita, een vroegere Moorse moskee en tegenwoordig een katholieke kathedraal. De zuilenbogen en Mihrab zijn de absolute toppers.

Na de lunch kunt u zelf door de stad wandelen en Córdoba verkennen. Of u brengt een bezoek aan de San Pablokerk en de San Fransiscokerk. Bent u een liefhebber van patio's, dan bezoekt u ook nog het stadspaleis Marqueses de Viana met veertien patiotuinen. 's Avonds bezoekt u de Alcazartuinen vlak bij de Mezquita.

Tip Wilt u het stadspaleis Marqueses de Viana bezoeken?
Let er op dat dit paleis om 14.00 uur sluit.

Kies een dag:   1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  Overzicht