Dag 7 Terug naar de homepage   Terug in de reis   Vooruit in de reis

Sevilla -Carmona -Écija- Córdoba

Nadat u bent uitgecheckt uit het hotel gaat u via de NIV richting Madrid naar Carmona. In Carmona bezichtigt u de Romeinse Necropool en maakt u een wandeling vanaf het Plaza de San Fernando. De wandeling brengt u via het gemeentehuis (Ayuntamiento) en de Santa Maria la Mayorkerk via Calle Lopez Rueda naar het Aguilar- en Ruedapaleis. Via Puerta de Córdoba verlaat u per auto de stad naar Écija.

Op weg naar Écija stijgt het kwik al snel. Dit gebied wordt niet voor niets de braadpan van Andalusië genoemd. U herkent Écija al van verre aan de 12 torenspitsen. Aangekomen in Écija begint u aan de rondwandeling vanaf het Plaza de España. Waar u ook heen wandelt, u zult omgeven zijn door barokke torens.

Na de lunch in Écija zet u de reis voort via La Carlotta en Posadas naar Almodovár del Rio, waar u een ridderburcht kunt bezoeken, die eruit ziet alsof u in een stripverhaal bent beland.

Na Almodovar del Río bent u al bijna in Córdoba. Vlak voor Córdoba ligt de Medina Alzahara. Dit paleis (grotendeels ruïnes) liet de kalief van Córdoba bouwen voor zijn geliefde. U kunt deze ruïnes bezoeken of direct op zoek gaan naar een hotel in Córdoba. In dit hotel zult u 2 nachten verblijven.

's Avonds dineert u in Córdoba, om de stad alvast een beetje te verkennen.


Kies een dag:   1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  Overzicht