Dag 2 Terug naar de homepage   Terug in de reis   Vooruit in de reis

Málaga - Antequera - El Torcal -Setenil

De dag begint al vroeg. Om ongeveer 9 uur vertrekt u uit het hotel en rijdt u over de N331 (richting Sevilla) naar Antequerra.

4 km voor dit stadje volgt u de wegwijzers naar de dolmen van Romeral en de dolmens van Menga y Vierra. Deze oude grafmonumenten zijn al in de 19e eeuw gevonden en laten een stukje oude spaanse architectuur zien. De dolmens zijn te bezoeken van 10-13 uur en van 17-19 uur.

Na het bezoek aan de dolmens rijdt u naar Antequera. Dit stadje bezoekt u later op de dag. Bij de Arena van stierenvechten gaat u linksaf en na 6 km rechtsaf naar El Torcal. U kunt kiezen uit diverse wandelingen om het natuurgeweld te bezichten. Na de wandeling kunt u hier picknicken (zelf eten meenemen) of terugrijden naar Antequera.

In dit oude provinciestadje kunt u een wandeling maken, zodat u de belangrijkste bezienswaardigheden kunt bezoeken. De wandeling begint op het Plaza del Sebastian. U vindt hier de gelijknamige kerktoren. Via de Arco los Gigantes (een oude triomfboog) over trappen en de Estrellapoort naar de Iglesia de Nostra Senora del Carmen. Van daaruit de heuvels op naar het Castillo Arabe (een moors kasteel). Na deze wandeling kunt u genieten van een verfrissend drankje in het restaurant in de oude arena voor stierenvechten. Deze arena is de enige in Andalusië die vrij toegankelijk is.

Na het bezoek aan Antequera rijdt u via Campillos en Olvera naar het witte dorpje Setenil alwaar u overnacht. U kunt eventueel doorrijden naar Ronda voor een diner en eventueel daar een hotel zoeken.


Kies een dag:   1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  Overzicht