Dag 3 Terug naar de homepage   Terug in de reis   Vooruit in de reis

Ronda - Pueblos blancos - Arcos de la Frontera

Vandaag staat in het teken van witte dorpjes en berglandschap.

De dag begint in Ronda. In dit stadje, verdeeld door een diepe kloof, maakt u een ochtendwandeling en geniet u van een lunch. De wandeling laat u de belangrijkste bezienswaardigheden zien. Het is aan te bevelen om bij de VVV (Plaza de España 1) een kaartje van Ronda op te halen.

De wandeling begint op de Puente Nuevo, een 150 meter hoge brug die de oude stad met de nieuwe stad verbindt. Over de brug gaat u in de oude stad naar rechts tot aan het Plaza de Campillo en dan rechts de weg naar beneden langs een idyllisch landhuis. Ga dezelfde weg omhoog en dan naar rechts. U komt bij het Palacio de Mondragon, een oud paleis van Moorse en Christelijke heersers. Na een bezoek aan het paleis volgt u de slingerende steegjes naar een klein pleintje waar het bijzondere gemeentehuis met de de dubbele arcadengevel en de Santa Maria la Mayorkerk staan. Achter de kerk vindt u nog wat oude moorse paleizen en herenhuizen. Heeft u nog energie over, dan liggen even buiten de stad beneden aan de heuvel de in de 13e eeuw gebouwde Arabische baden. Hierna gaat u weer heuvelopwaarts en komt u weer in het oude Ronda terecht.

Nadat u van de lunch heeft genoten, begint u aan de rondrit door de Sierra van Ronda door het gebied van de Pueblos Blancos.

Via Algodonales rijdt u naar Zahara de la Sierra waar u van verre de kasteelruïne al ziet liggen. Vanuit Zahara de la Siera rijdt u langt het water naar Grazalema en Ubrique. U rijdt van hieruit verder via El Bosque naar Arcos de la Frontera. In dit hooggelegen en bijzondere stadje zoekt u een hotel voor de overnachting en kunt u nog een korte wandeling maken.

Deze wandeling begint bij het Palacio del Conde del Aquilla en leidt naar het hoogste punt van Arcos, het Plaza del Cabildo. Op dit plein staat de geweldige torengevel van de Santa Maria de la Asuncion. Op dit plein vindt u ook een oud paleis, het Casa de Corregidor, wat tegenwoordig wordt gebruikt als Parador (staatshotel).

Wilt u hier in de buurt overnachten, dan stopt de wandeling hier. Bevindt uw hotel zich lager in Arcos dan kunt u langzaam bergafwaarts zakken naar de kerk San Pedro door de talrijke schilderachtige straatjes.


Kies een dag:   1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  Overzicht