Sevilla Terug naar de homepage   Provincie-overzicht  Vooruit in de reis

Sevilla is de hoofdstad van Andalusië. De stad wordt gescheiden door de Guadalquivir. Sevilla is de stad van Flamenco, stierenvechten en tapas.

De belangrijkste bezienswaardigheden in Sevilla zijn onder andere:

Cathedral Giralda

  • De ‘Catedral’ en ‘la Giralda’: de kathedraal is na de Sint-Pieter in Vaticaan-stad en de St. Paul’s in Londen de grootste kathedraal van Europa. La Giralda is gebouwd op een voormalige moskee. Het heeft geen trappen, maar een wentelgang, zodat de kalief te paard naar de top van de minaret kon gaan. La Giralda is genoemd naar het bronzen beeld van ‘Geloof’, ‘la Girondella’, op de top van de toren.

Casa Pilatos

  • Reales Alcazares: de koninklijke paleizen van Sevilla, een combinatie van mudejar handwerk, een koninklijke stijl en prachtige tuinen.

  • Casa Pilatos: vergelijkbaar met Reales Alcazares is Casa Pilatos, een renaissance paleis met veel mudejar en azulejos.

  • Torre del Oro: een verdedigingstoren, die tegenwoordig dienst doet als museum. Het is een gekanteelde Moorse toren uit de 13e eeuw, die zijn naam dankt aan de met goud ingelegde versieringen.

Plaza d'Espana

  • Plaza de España: dit kleurrijke plein vormde het middelpunt van de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling in 1929. Spanje, Portugal en Latijns-Amerika stalden hier hun promotiewaar uit in kleurrijke paviljoens.

Parque Maria Louisa

  • Parque MarÍa Luisa: dit park is het grootste groengebied in Sevilla. Historische gebouwen, keramiek en fonteinen wisselen elkaar af.

  • Barrío Santa Cruz: een doolhof van smalle straatjes ten oosten van de ‘Catedral’ en ‘los Reales Alcazares’. Pittoreske straatjes, verscholen pleinen en overdekte patio’s roepen het gevoel op even in een andere wereld te zijn.