Granada Terug naar de homepage   Provincie-overzicht  Vooruit in de reis

Tuinhuisje.... Granada wordt ook wel de ‘Stad der dromen’ genoemd, vanwege de sprookjesachtige sfeer die hier te voelen is.

Detail van een versiering in het Alhambra De belangrijkste bezienswaardigheid is zonder meer het ‘Alhambra’ met het lusthof de ‘Generalife’. Het was oorspronkelijk een aparte ‘wijk’ met Moorse paleizen, gebouwd onder de kaliefen tijdens de heerschap van de Nasriden.
Alhambra Het paleis van de Nasriden is nu één van de grootste bezienswaardigheden van het Alhambra. Vooral de ‘Salon de Embajadores’, de ‘Patio de Arrayanes’, de ‘Patio de los Leones’ en de ‘Sala de los Abencerrajes’ zijn de moeite waard.

Albaycín Om een beetje in de Moorse sferen te blijven, is een wandeling door ‘ El Albaycín’ aan te bevelen. Het Moorse verleden is hier nog steeds voelbaar. In de 13e eeuw stonden hier meer dan 30 moskeeën. Hier ligt ook ‘El Bañuelo’, een aantal goed geconserveerde Arabische baden uit de 11e eeuw. Vanaf de ‘Mirador de San Nicolas’ is het Alhambra in volle glorie te bekijken.

Wie even de Moorse tijd wil ontvluchten, bezoekt de ‘Catedral’. Deze kathedraal werd in 1523 ontworpen door Diego de Siloé, en kenmerkt zich door korintische zuilen en houten beelden van katholieke koningen.